Header Ads

Andaluziak lurraldeko gastronomia eta folklorea erakutsiko du Enkarterri Festen // Andalucía, territorio invitado en Enkarterri Fest, mostrará su gastronomía y folklore


Andaluziako zaporeei buruz mintzatzen garenean, bere ortuarekin, oliba olioarekin, urdaiazpikoarekin eta bertako arrainekin egiten dugu topo. ‘Delicatessen’ zerrenda amaigabea da: gazpatxoa, esaterako, beroaren aurkako erremediorik ezagunena eta osasuntsuena. Andaluziako gastronomia anitza eta zaporetsua da, lurralde honetako izaera forjatu duen kultura eta zibilizazioen gurutzaketaren emaitza.


Janariaren ezaugarri hauengatik aukeratu da aurten Andaluzia, Enkarterri Festeko lurralde gonbidatua izateko. Ekainaren 8an eta 9an izango da gure artean eta, larunbatean azaldutako dastatzea eta "Andaluziako gazpatxoa" showcooking-a egoteaz gain, asteburu osoan ikuskizunak eskainiko dituzte.


Andaluziako produktuen dastaketara joateko txartelak dagoeneko agortu dira baina gazpatxoaren inguruko showcookingrako -ekainak 8, 14:00etan- oraindik ere zenbait txartel daude eskuragai daude.





Hablar de los sabores de Andalucía es hacerlo de su huerta, del aceite de oliva, del jamón y de sus pescados. Una lista interminable de sencillas ‘delicatessen’ como el gazpacho, el más universal y saludable remedio contra el calor del verano. La cocina andaluza es variada y sabrosa, resultado del cruce de culturas y civilizaciones que ha forjado el carácter de esta tierra.

Por todas estas cualidades, la organización del Enkarterri Fest ha decidido que Andalucía sea en esta sexta edición, el territorio invitado. Así, los días 8 y 9 de junio estarán entre nosotros, en los jardines del Ayuntamiento y, además de celebrar una cata comentada y un showcooking, también habrá ocasión de disfrutar de varias actuaciones de baile y música.

Las entradas para asistir a la cata de productos de Andalucía se agotaron el primer día de venta, sin embargo, aún queda algún que otro hueco para acudir al showcooking de gazpacho andaluz el sábado 8 de junio a las 14:00h.

No hay comentarios