Header Ads

Zallako Ardo Eguna 2014. Maiatzak 18 Mayo

Datorren igandean, maiatzaren 18an, Zallak bere egunik kuttunetakoa biziko du: 2014ko Ardo Eguna. 24. edizio honetan, udalerriko 18 ekoizle elkartuko dira, eta beren ardoak eskainiko dizkiete 12:30etik aurrera Euskadi plazara gerturatzen diren guztiei. "Igandeko festa oso errotuta dago herrian, eta tradizio handia du; hori dela eta, ziur gaude aurten, berriro, ehunka pertsona bilduko direla gure iragana eta oraina batzen dituen ekitaldi honetan", adierazi du Zallako Udaleko Kultura Arloak.

Este próximo domingo 18 de mayo Zalla celebra una de sus citas más entrañables, el Ardo Eguna 2014. En esta 24 edición se darán cita 18 productores del municipio, que ofrecerán sus caldos a quienes, a partir de las 12:30h, se acerquen a la plaza Euskadi. "La del domingo es una fiesta que tiene mucho arraigo y tradición en la localidad, por ello confiamos en que en este año, de nuevo, cientos de personas se congreguen en torno a este evento que aúna nuestro pasado y nuestro presente", señalan desde el Área de Cultura del Ayuntamiento de Zalla.

EUSKARAZ:
Datorren igandean, maiatzaren 18an, Zallak bere egunik kuttunetakoa biziko du: 2014ko Ardo Eguna. 24. edizio honetan, udalerriko 18 ekoizle elkartuko dira, eta beren ardoak eskainiko dizkiete 12:30etik aurrera Euskadi plazara gerturatzen diren guztiei. "Igandeko festa oso errotuta dago herrian, eta tradizio handia du; hori dela eta, ziur gaude aurten, berriro, ehunka pertsona bilduko direla gure iragana eta oraina batzen dituen ekitaldi honetan", adierazi du Zallako Udaleko Kultura Arloak.
Tradizioa hala denez, eguerdian hasiko dira kopak banatzen. Aurten, Bijilo-Zalla 2014 proiektu solidarioan parte hartu duten gazteek banatuko dituzte. "Funtzionamendua urteroko bera izango da: kopa bat erosi beharko da 3 euroan, eta, hori eskuetan dugula, aurtengo uztaz gozatu ahal izango dugu, doan", argitu du. Aurreko edizioetan jendeak emandako erantzunean oinarrituta, antolatzaileek 1.500 kopa inguru banatzea espero dute.
Horrez gain, 700 litro ardorekin batera, herriko produktuekin eginiko pintxo gozoak ere izango dira. Zallako kuadrilla batek egingo ditu pintxo horiek, eta musu-truk arituko dira ekitaldi honetan elkarlanean. "Gure helburua da Ardo Eguneko edizio bakoitzean berritasun bat eskaintzea. Oraingo honetan, David de Jorge, Robin Food euskal sukaldari ezaguna izango dugu bisitan. Berak emango dio hasiera ofiziala edizio honi, eta eguna dinamizatuko du", aurreratu du Kultura Arloak.

CASTELLANO: 

Este próximo domingo 18 de mayo Zalla celebra una de sus citas más entrañables, el Ardo Eguna 2014. En esta 24 edición se darán cita 18 productores del municipio, que ofrecerán sus caldos a quienes, a partir de las 12:30h, se acerquen a la plaza Euskadi. "La del domingo es una fiesta que tiene mucho arraigo y tradición en la localidad, por ello confiamos en que en este año, de nuevo, cientos de personas se congreguen en torno a este evento que aúna nuestro pasado y nuestro presente", señalan desde el Área de Cultura del Ayuntamiento de Zalla.

Como es ya tradición, a mediodía comenzará el reparto de las copas. Serán los y las jóvenes participantes en el proyecto solidario Bijilo-Zalla 2014 quienes este año realicen dicha repartición. "El funcionamiento será el mismo de siempre: se compra una copa al precio de 3€ y con ella en la mano podremos comenzar ya a disfrutar de la cosecha de este año, de manera gratuita", aclaran. Basándose en la respuesta de la gente en ediciones anteriores, la organización espera repartir unas 1.500 copas.

Además, los 700 litros de caldo estarán aderezados por sabrosos pintxos elaborados con productos localesDichos pintxos están hechos por una cuadrilla de Zalla que colabora desinteresadamente en la actividad. "Es nuestro objetivo el poder ofrecer cada edición una novedad dentro del Ardo Eguna. En esta ocasión, contaremos con la presencia del conocido cocinero vasco David de Jorge, Robin Food, quien realizará la apertura oficial de esta edición y dinamizará la jornada", adelantan desde Cultura.

No hay comentarios