Header Ads

Enkarterri Fest Jantour: Pintxoaren ibilbidea / Ruta del Pintxo


Urtero bezala, Zallako kaleetan zehar ibilbide gastronomiko aparta egiteko aukera emango dute herriko ostalariek, bertako produktuekin egindako pintxoak eskainiz. Eskaintza zabala izango da eta mokaduak ezin gozoagoak


Un año más, quienes asistan al Enkarterri Fest podrán disfrutar de una estupenda ruta gastronómica por las calles de la localidad gracias a los hosteleros de Zalla, que elaborarán cerca de una veintena de sabrosos pintxos con productos de la zona.

+info: www.enkarterrifest.eus

  • Taaffes (Artebizkarra)
    - Zallako baratzeko pistoz betetako antxoak (kuiatxoa, piper gorria eta berdea, Zallako Tipula Morea, tomate frijitu naturala, arrautza eta txakolina), Modenako ozpinaren erredukzio apur batekin // Anchoas rellenas de pisto de la huerta de Zalla (calabacin, pimiento rojo y verde, cebolla morada de zalla, tomate frito natural, huevo y txakoli) con una ligera reducción de vinagre de módena
  • Itzala (Kosme Bibanko, 1)
    - Esnegain eta urdaiazpiko bexamelez betetako txanpinoiak, tipula // Champiñones rellenos de bechamell de nata y jamón con cebolla frita crujiente
  • Cervecera Zalla (Lanzagorta, 5)
    - Tomate txikien ziria; ez dirudien pintxoa, ausartu zaitez eta dasta ezazu. *Zeliakoentzat egokia // Trampantojo de mini tomate: un pintxo que parece lo que no es, atrévete a descubrirlo. *Apto para celíacos
  • Bar Santi (Lanzagorta, 10)
    - Gulaz betetako kuiatxoa, ukitu iberikoarekin // Calabacín relleno de gulas con un toque de ibérico
  • Cafetería Jomay (Lanzagorta, 3 behea/bajo)
    - Tenperatura baxuan konfitatutako bakailao zatia, porrusalda eta porru kurruskariaren gainean // Taco de bacalao confitado a la baja temperatura sobre porrusalda y crujiente de puerro
  • Old Quarry Tavern (Tepeyac, 6)
    - Urdaiazpiko kroketa handia Osagaiak: ogi tosta, karamelututako tipula oinarriarekin, urdaiazpiko txirlora eta gazta urtua // Croquetón de jamón. Ingredientes: tosta de pan con base de cebolla caramelizada y virutas de jamón y queso fundido
  • Igaro (Hnos. Maristas, s/n)
    - Igaro tinbala // Timbal Igaro
  • Darbuka (Nuestra Señora del Rosario, 9)
    - Izokin tartarra ahuakate eta marrubiekin // Tartar de salmón con aguacate y fresas
  • El AlmaZen (Antiguo Velo de Flor) (Artebizkarra, 17 behea/bajo)
    - Onddo eta foie kroketak, Jerezeko ozpinarekin konfitatutako Zallako Tipula Morearen purearekin. Barazkijaleentzako aukera: onddo eta ziazerba kroketa // Croqueta de hongos y foie, con puré de cebolla morada de Zalla confitada con vinagre de Jerez. *Opción para vegetarianos: croqueta de hongos con espinacas
  • Cafetería – Hamburguesería Jomma (Estefanía y Prieto, 8)
    - Hanburgesa txikia inguruko barazkiekin eta karamelututako tipula, zeliakoentzat egokia // Mini hamburguesa con verdura de la zona, cebolla caramelizada y apta para celíacos
  • Oreka (Tepeyac, 3)
    - Vichyssoise udarearekin eta arbendol kurruskaria. Osagaiak: patata, porrua, esnea, esnegaina, udarea eta arbendola. *Zeliako eta barazkijaleentzat egokia // Vichyssoise con pera y crujiente de almendras. Ingredientes: patata, puerro, leche, nata, pera y almendras. *Apto para celiacos y vegetarianos
  • Café Lounge (Hermanos Maristas, s/n)
    - Patata-lastoak, gisatutako masaila, tipula, piper gorria, berdea eta berakatza // Patatas pajas, carrillera guisada, cebolla, pimiento rojo, pimiento verte y ajo
  • Oker (Ligueti, 5 behea/bajo)
    - Oilasko eta barazki broxeta piper gorriaren krema gainean, alioliarekin eta haragi-zukuaren erredukzioarekin. *Alergenikoei eta intolerantziei buruzko azalpena emango da. Pintxoa jateko, zeliakoek jan dezaketen ogia eskainiko da // Brocheta de pollo con verduras, sobre crema de pimiento rojo con alioli y reducción de jugo de carne. *Se aportará explicación oportuna sobre alergénicos e intolerancias. Está contemplada la oferta de pan apto para celiacos para acompañar el consumo del pintxo
  • Arlekin (Nuestra Señora del Rosario, 7)
    - Zangar gisatua, patata-purea eta onddoekin eta pikillo piperraren marmeladarekin // Zancarrón guisado con puré de patata hongos y mermelada de pimiento del piquillo
  • Cafetería Ibaiondo (Ibaiondo, 6)
    - Artisau patearen tosta errege-sagar confitaren, karamelututako tipularen, patata kurruskariaren eta Idiazabal piruletaren gainean, Pedro Ximénez erredukzioarekin bustita // Tosta de paté artesano sobre confit de reineta, cebolla caramelizada, crujiente de patata y piruleta de idiazábal bautizado con reducción de Pedro Ximénez
  • Mimetiz (Hnos. Maristas, 10)
    - Itsaskia, Soriako torrezno hautsarekin // Marisco con polvo de torrezno de Soria
  • Batzoki (Taramona, 2)
    - Bakailaoa tenperatura baxuan, piperrada eta onddo-salteatuarekin, batata-hondoa eta zereal anitzeko ogi-zatiarekin // Bacalao a baja temperatura con piperrada y salteado de hongos con base de boniato y rebanada multicereal
  • Goxoa (Kosme Bibanko, 3)
    - Arrain zebitxea, tipula gorria eta batatarekin. *Ez du glutenik eta zeliakoentzako egokia da // Es cebiche de pescado con cebolla roja acompañada de boniato. *No contiene gluten y es apto para celiacos

No hay comentarios